14 Şubat 2014 Cuma

Stok Fotografçılık ile ne kadar kazanırsınız ?



Stok fotoğrafçılık ile tamamen portfölyonüze ve fotoğraf kalitenize göre kazanç elde edebilirsiniz.

Yani fotoğraflarınızdan gelir elde etmek tamamıyla portfolyonuzdaki fotoğrafların kalitesine ve miktarına bağlı. Eğer profesyonel fotoğraflarınınz varsa bir fotoğrafınızdan ayda 100 dolar bile kazanabilirsiniz. Ancak stock fotoğrafa yeni başladıysanız iyi bir fotoğrafın ayda 1 dolar getirdiğini varsayabilirsiniz. Bu durumda 1000 fotoğrafınızın ayda 1000 dolar gibi bir gelir getireceğini düşünebilirsiniz. Bu rakamlar video ve vektör satışlarında farklı olacaktır tabi.  İyi ve düzenli bir gelir elde etmek için bu isteğiniz oranında  çok fotoğraf yüklemelisiniz.

Eğer çok fazla fotoğrafınız yoksa ya da portfolyonuzu genişletmeye hevesli değilseniz vakit kaybetmemenizde fayda var. Çünkü fotoğrafları ajanslara yollamak, fotoğrafların kabul edilmesi süreci zor olmasa da zamanınızı alacak uğraşlar.

Ama siz de hem kendi patronunuz olmanızı sağlayacak hem de en sevdiğiniz işi yapabilme fırsatı verecek bu alanda var olmak isterseniz şunu belirtelim ki ayda 30bin -50 bin arası kazanabilmek mümkün. Ayrıca çok olmasa da yıllık 1 milyon dolar kazanan fotoğrafçılar da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder